Flors de color lila

Com ja he comentat a l’apartat SOBRE MI el meu color preferit és el lila. La psicologia del color diu que aquest color està relacionat amb allò emocional, espiritual i místic. També, els alts càrrecs religiosos utilitzen aquest color, i a més a més està asssociat a la reialesa. Significa tristesa, martiri i està associat a la mort i al patiment. És, però, també el color de l’experiència.

Veient el significat d’aquest color una no té moltes ganes d’incloure’l en una celebració com un casament on, precisament, tots els sentiments que vols que aflorexin són tot el contrari.

Però jo no em puc resistir a les flors de color lila. Així que en aquest post deixarem de banda el significat del color i ens quedarem amb la bellesa de les plantes.

Quan ens demanen una flor de color lila, potser la primera que ens ve al cap a la majoria de gent és l’espígol. Tant en la decoració floral com en el ram de la núvia aquesta flor dona un toc bohemi.
La glicina és l’única planta que només sóc capaç de recordar el seu nom en anglès. Quan comença a florir penso: mira que bonica està la wisteria. Tot i ser verinosa i atraure a totes les abelles del món trobo que és preciosa.
I un clàssic tulipan però en aquest cas lila? No us sembla una flor molt delicada?
No ens podem oblidar de les orquídies, liles i hortencies ni dels lisianthus.
I a vosaltres us agraden les flors liles?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada