Petició de mà nadalenca a Budapest

Aprofitant que el passat cap de setmana era més llarg de l'habitual, amb uns amics en vam plantar a Budapest. Fred? Força! La nostra salvació? Les peces de roba tèrmiques.
Si creus que ha arribat el moment de posar el genoll al terra i demanar a la teva parella que es casi amb tu, un viatge és un bon lloc per fer-ho. Aquella ciutat sempre tindrà una història especial per vosaltres i també serà una excusa per tornar-hi cada cert temps per rememorar aquell moment. I Budapest té llocs preciosos per una petició màgica.

El Cafè Central és un espai on feien tertúlia els els artistes, escriptors i poetes i que va ser tancat durant l'època comunista. Va tornar a obrir l'any 1989 i avui en dia pots acostar-t'hi a degustar els seus pastissos. A part de l'espai què el fa especial? Doncs que sona música en directe i això sempre li dona un punt de romanticisme a la petició.

Potser no t'ha passat pel cap demanar la mà a la teva parella a una llibreria, però la que us esmentaré a continuació és una passada. Pujant les escales de la llibreria Írók Boltja trobes un racó idíl·lic: un munt de llibres i una catifa al terra preciosa. En mig de tantes històries podeu escriure la vostra. Això sí, t'has de treure la vergonya de sobre perquè és un espai silenciós i tranquil.
I finalment em reservo el meu lloc preferit pel final. El restaurant Mazel Tov situat al barri jueu. Sobretot feu reserva prèvia i demaneu que us guardin una taula al pati central. Un espai càlid ple de llums, plantes enfiladisses i un menjar exquisit. La meva recomanació gastronòmica és que us demaneu un shawarma sandwich. El més poètic de tot és que Mazel Tov en hebreu significa bona sort. Un espai on es diu bona sort no és un bon lloc per començar aquesta nova etapa?
Sempre he dit que hi ha llocs del món que sí que celebren el Nadal com toca, sense estar-se de res. Mercats amb casetes de fusta que venen des de decoracions nadalenques a menjar típic, arbres de Nadal enormes farcits de llums i boles, begudes calentes per ajudar a passar el fred terrible que cala als ossos i nadales sonant per tot arreu. No em digueu que tot això no sona romàntic i que no és un fons perfecte per aquest gran moment?

Per això, si Budapest no us acaba de convèncer, no puc acabar el post sense recomanar-vos un altre viatge on Nadal i màgia van units. L'any passat vam fer una ruta per l'Alsàcia i la Selva Negra. Qualsevol poblet és un bon lloc per aquest gran moment, però, si em permeteu, us recomanaré un poblet de cada zona. Colmar, a l'Alsàcia, és el poble estrella de la zona. I Staufen és un petit poble d'Alemanya que té una plaça preciosa i una pastisseria deliciosa que va ser el nostre centre neuràlgic a l'hora d'esmorzar. Però qualsevol poblet de la zona també té el seu encant. Del viatge també en vaig sortir enamorada d'Estrasburg. Si la vostra parella és més amant de la ciutat que dels pobles tingueu en compte aquesta ciutat on també té hi ha un mercat de Nadal amb un enorme arbre presidint la plaça. Com vaig comentar l'any passat: és el país del Nadal (evidentment aquest adjectiu es pot aplicar a varies zones, ja que vam visitar Basilea i el Nadal també es palpa a l'ambient). A continuació us deixo la foto de l'arbre de Nadal d'Estrasburg.
Però si no teniu cap viatge planejat a cap país del Nadal, però en canvi penseu que per aquestes festes és la millor època del món per fer la petició, només heu de pensar un lloc bonic que tinguem a prop de casa. Al nostre país també hi ha llocs preciosos on fer que aquest moment sigui màgic. Que a vegades ens n'anem a l'altra punta del món quan a casa nostra hi ha llocs preciosos.

I vosaltres també penseu que el Nadal és una època molt romàntica?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada